středa 4. ledna 2012

Tak jsem z toho jelen

Budeme mít přestávky pětiminutové, desetiminutové nebo raději vůbec žádné? A je to tak důležité řešit?
Nejdřív se dozvíme, že budou přesně a pintlich dlouhé 5 minut. O několik hodin později, že můžou být deseti i pětiminutové, abychom se dozvěděli, že se vše ruší a pan ministr zasáhl a nechal vše, jak bylo.
Pak začínám pochybovat o svém zdravém rozumu. To špatně čtu? Nebo mám pochybovat o něčím jiném zdravém rozumu? Netroufnu si hodnotit, zde první zpráva vyšla od někoho z ministerstva nebo nějaký novinář zjednodušil  text vyhlášky, aby ho prostý lid pochopil a další to prostě opsali (ach, ta práce s informacemi).
Ale je to fakt tak důležité, aby z toho byla prakticky zpráva dne? Už jsem taky pětiminutovou přestávku zažila. Dojíždějící děti nestíhaly autobus, tak se jedna upravila. To se ale nelíbilo hygieně. A protože nikdo neposune autobusy, s délkou přestávky se taky nehne, tak dnes začínáme v 7:45. To je už pro hygienu OK. Podobné to bude na jiných školách, drobný posun by mnohé vyřešil mnohé velké problémy.
Musím se přiznat, že ta úplně první zpráva mne dost nadzvedla. Nařízená pětiminutová délka by byla vražedná, protože občas na přesun po škole je i těch 10 minut málo. Učitelé to znají, než dojdete z hodiny do sborovny už zase zvoní a vy máte už být o 2 patra výš. A to nemluvím o převlékání po tělocviku, úklidu cvičných kuchyní po vaření, poklizení třídy po výtvarce, vrácení třídy do původního vzhledu po "kruhu" apod.
Upřesnění, že pět minut je možných, ale ne nutných, mne docela uklidnilo. Školy získají možnost vyjít vstříc dětem, to je dobrá věc.
A ta poslední vrátila svět do normálu. Náš ministr-superman nás ochránil a nebezpečí svobodné volby opět nehrozí.
Teď ještě zbývá vyhlásit, že povinně začneme všichni v 8:00.

5 komentářů:

  1. Moc pěkně napsáno :-) Nejvíc se mi líbí věta: "Náš ministr-superman nás ochránil a nebezpečí svobodné volby opět nehrozí." Jsem ráda, že někdo myslí na mé dítě, o starost méně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. :-D Super textík. Co kdyby nás napadla myšlenka o svobodě?! A ta představa 8. hodiny ranní, kdy se vztyčuje vlajka a zpívá nějaká národní píseň k pocvičení národního uvědomění - to taky asi není daleko. Je třeba zarovnat brambory do řádku, aby vše bylo v nejlepším pořádku. V tom případě adijé, mé zlaté školství.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem z toho také jelen, a ne jen z toho, školství takového jelenovanětí nabízí....

    OdpovědětVymazat
  4. Acquire 1-3 years tax statements or possibly a latest financial plan so your attorney may go more than several of your fiscal human resources prior to being inquired regarding Selecting any divorce attorney is a critical decision making course of action. The one that an individual use will be to blame for receiving or keeping your custodianship privileges in your children, your house passions, along with depending upon along side it you might be one particular, either decreasing or even capitalizing on the assistance rights.
    divorce lawyers
    Similarly, if you are going via intercession, the very last thing you need is often a divorce attorney which will try and create concerns along with shift a person in direction of lawsuit. Thus, the first task when selecting a divorce attorney is to find out the kind of case you have. Subsequent, commence wondering individuals for aid. Since divorce rate in america are at about 50%, then you know no less than multiple people who have been by having a divorce.

    OdpovědětVymazat